Livet rullar på, och det går faktiskt bra nu.

Förlåt för uppdateringen, den suger och ja.. Har inte så himla mycket att säga, Ulla har ridit senaste dagarna.
Har haft ett stort so prov, eller jag hade det igår. Vart sjukt lättad när jag var klar med det.
 
Annars då ? I morgon är det tävling på näset som jag ska med på, på kvällen ska jag fira maja med alva. Myspys!
Nu ska jag ut och springa, ikväll blir det mys med hela familjen, till och med brorsan som kommit hem! :)
 

Gårdags kvällen.

Igår hade jag en jätte bra kväll med en massa folk, var hos ida från början sedan gick vi ut i bosvedjan och där var vi säkert tio stycken med varandra. Typ det vanliga gänget som brukar vara där dom senaste gångerna jag vart där. :)
Vi spelade fotboll och basket en liten stund, runt tio behövde vi gå hem för jag skulle hem tidigt då pappa skulle upp tidigt idag så vart inte en sån lång kväll. :)
 

Såhär såg vi ut idag.

Emmie går ju fortfarande utan nosgrimma, skavet är snart läkt men hon får fortsätta gå utan den ett tag till satt det inte går tillbaka! :)
Annars såg vi ut som vanligt, ska byta shabrack nu imorgon då det är himla skitigt. Sur hästen min♥
 

Dagens ridpass 16/9 2012

Hejsan, det kanske inte är så himla kul att läsa om hur det gick men försöker skriva det ibland för att jag ska kunna kolla tillbaka och så. :)
 
Det började med att Emmie vägrade gå ur hagen, så vi fick gå ut en annan väg som hon gick ut genom då. Hon är brunstig och då blir hon ju som hon blir.
 
Skrittade sedan ut en sväng och tappade spöt så fick ringa mamma så hon fick komma och ta upp det, kommer inte upp igen annars och då travade jag lite ute i skogen medans jag väntade på henne, hon gick jätte bra i traven och fint.
 
Skrittade sedan i paddocken på långa tyglar medans mamma mockade klart (lyx att slippa det) och sedan så travade jag även lite, inget krävande alls, bara så hon fick sträcka lite mer på benen och röra på sig. :)


Stallfri dag!

Ulla rider idag, satt är helt stallfri. :)
 
Hitills idag har jag varit på min fotbollsmatch, och vi vann. Satt dock med en filt och massor av jackor på mig och det var snor kallt!
Ska strax börja fixa med lite saker, ska sedan plugga lite då jag måste, sedan ikväll ska jag nog vara med Ida! :)
 

Gårdagens ridpass. 13/9 2012

Hejsan, igår vilade jag inte en stund utan det var fullrulle heeela dagen!
 
Red i alla fall, började med att skritta en sväng på grusvägarna och försökte få upp tempot lite. Gick sedan tillbaka till våran paddock och red lite där. Jobbade först med serpentin bågar och hade bommar i mitten av bågen och rakställde över bommen, sedan körde jag lite trav jobb på volter och jobbade med att få med utsidan.
 
Hon var lite seg och lat och drog sig mycket utåt i högervarv satt och kämpade som en gris för att hon inte skulle dra utåt samtidigt som att jag skulle få henne att arbeta på framåt. På slutet körde jag även lite volter i skritt och satan vad bra det gick, hon sökte sig neråt och jobbade under sig perfekt! :)
 

..

Mår inte bra alls just nu, psykiskt.
 
Har inte gjort det dom två senaste månaderna, har somnat gråtande och bara velat spola tillbaka tiden. Haft bakslag på bakslag just nu senaste veckorna, mår skit och usch.
 
Kommer därför kanske inte ha orken att uppdatera varje dag, nu ska jag plugga och reda ut lite saker med en vän. Hörs.

Ikväll..

Ska jag upp till stallet en snabbis, lämna mina nytvättade schabrak samt hälsa på bäbis så hon inte tror jag övergivit henne totalt! Är ju förskyld men mår bättre nu, satt överlever nog!
 

Nya ridbyxor.

Har ju gått och blivit ett par ridbyxor rikare till, medan mammas plånbok vart fattigare.
Det vart ett par marinblåa, som planerat, från hööks. Dom är helskodda och jag har ridit med dom två gånger nu innan jag vart sjuk!
 
Dom är stretchiga och sjuuukt sköna, ångrar verkligen inte att jag köpte dom! Känns ingen skillnad nör jag rider dom mot för mina bruna förutom att dom säkert blir skönare nu i kallare tider då man ska ha underställ under. Helt klart dom bästa ridbyxorna jag haft under dessa sex år jag ridit. Kollade även på ett schabrak jag ska köpa till min och Emmies två årsdag! :)
Dom finns på hööks som sagt för 699:-
 
 
 
 
 

Hoppträning!

Aldrig någonsin trott att jag skulle skriva detta, men jag ska faktiskt hoppträna hemma för Anders såfort jag är frisk! Den ni. ;)
Inte hoppat på ett halvår, avslutade det hela riktigt bra när jag gjorde det sist på ridskolan, förutom att jag satt på en häst som inte kunde bärga sig till att hoppa så gick det sjukt bra. Hoppade med flyt och allt, har faktiskt varit lite rädd men nu är det väl bara upp och hoppa, kanske inte kommer ha sitsen första gången nu. Men det kommer!
 
Emmie älskar ju hoppningen, ska därför sätta på mig väst, för säkerthets skull menar jag. ;)
Tror det kan gå riktigt bra, även fast jag kanske åker i backen några gånger, kommer vara med Sophie första gången och se hur det går.
Pappa ska självklart filma och fota, måste ju få första skuttet på film och foto!
 

Jag är med och tävlar hos Teamlabom!

Klicka här och du kommer till deras blogg! :)
 

Utvärdering Ridpass 4/9 2012

Skrev detta den femte om ridpasset den dagen, har dock inte haft något internet på den datorn jag skrev på på några dagar satt publicerar det nu!
 

Idag red jag med Sophie, först red vi ut bort till Bosse och Lena. Emmie var pigg och gick på snabbt och tyckte det var riktigt kul!

 I paddocken började jag trava fram i en bra takt och försökte bara hitta knapparna, inte tappa henne utan att hon travade fram för mig och jag försökte tänka mer på sitsen. Hade tagit fram tre bommar innan och lagt ut på medellinjen så hon fick trava över dom några gånger för att komma igång och få med bakbenen.

 Försökte sedan få någon bra fattning i galoppen, efter mycket om och men gick det bra. I galoppen hade hon sjukt fint steg och jobbade under sig och allting var perfekt! Hon snubblade dock lite hit och dit men det gick bra. Fick en klockren fattning i vänster och höger på slutet så då räckte det enligt mig. Hade galopperat ett bra tag då redan! Travade sedan av och satan vad fin hon var! Mjuk, sökte sig neråt och hon lyssnade oerhört bra.

Sjukt nöjd över dagens ridpass då hon gick himla fint och lyssnade på mig! :)


Bloggpaus, känslor och vad jag har för mig nu.

Hejsan allihopa, som ni kanske ser har jag tagit en bloggpaus. Har varken haft lust, eller tid. Ridningen och sedan skolan nu, dessutom börjar jag träna fotboll förhoppningsvis i morgon!
 
Skolan går helt okej, har en väldigt rolig klass som har precis min humor och jag kan ju aldrig sluta skratta utan skrattar åt allt satt det passar mig perfekt. ;)
Sedan är ju skolan inte så himla kul, men mina vänner gör den sjukt mycket bättre!
 
Med Emmie går det helt okej just nu, vi har börjat kommit igång lite seriösare och idag pratade jag med Ulla om att börja hoppa. Dock ska jag kanske hoppa Cora en gång om jag får så jag blir lite säkrare, var ju så himla längesedan nu! :)
 
Bloggen kommer uppdateras så gott det går, när jag har bilder, tid att skriva och något kul att berätta. :)
 
/Johanna
bilden är dock gammal och där hade vi inte kommit igång än
 

RSS 2.0